پروژه هاي برجسته: حتي يادآوري تجربه زندگي در خانه ويلايي دلباز و پر نور و حياطي سرشار از سرسبزي همه ي ما را براي لحظه اي به آرامشي لذت بخش دعوت مي كند، آرامشي منحصر به فرد كه بي شك كمتر در خانه هاي آپارتماني امروزي با آن مواجه ايم. خانه ويلايي بزرگمهر به معماري هانيه عليزاده، محمود گنجي از دفتر معماري تجربه زمان ما تجربه ي يكي از همين لذت هاي منحصر به فرد را براي كاربران خود رقم است و توانسته رتبه اول (مشترك) جايزه معمار در بخش ساختمان هاي مسكوني تك واحدي، ۱۳۹۴ را از آن خود كند. با چيدانه همراه باشيد تا با هم به گوشه و كنار اين خانه زيبا و دوست داشتني سري بزنيم.
مشخصات عمومي پروژه طراحي خانه بزرگمهر
- نام پروژه: خانه بزرگمهر
- موقعيت: خراسان رضوي، مشهد، ايران
- شركت مشاوره: دفتر معماري تجربه زمان ما
- معماران مسئول: هانيه عليزاده، محمود گنجي
- تاريخ: ۱۳۹۱-۱۳۹۴
- نوع پروژه: مسكوني
- مساحت سايت پروژه: ۲۵۰ مترمربع
- مساحت ساخته شده: ۵۲۵ مترمربع
- مدير اجرايي پروژه: محسن اسدزاده
- تيم اجرايي پروژه: ارسلان اسدزاده، خليل ارژنگي
- عكاس: محمود گنجي
- جوايز: رتبه اول (مشترك) جايزه معمار در بخش ساختمان هاي مسكوني تك واحدي، ۱۳۹۴
خانه ويلايي بزرگمهر در سه طبقه و درون يك بلوك شهري محاط توسط همسايگي ها، در شهر مشهد واقع شده است. دراين منطقه قطعات زمين غالبا ۲۵۰ متري بوده و از گذشته، خانه هاي ويلايي يك يا دو طبقه در آنها ساخته مي شده است.
با گذشت زمان و به دليل افزايش قيمت زمين، مصالح و در نتيجه ساختمان سازي، اين خانه هاي تك واحدي كوچك تخريب شده و جهت سرمايه گذاري به آپارتمان هاي دو، سه و يا چهارطبقه تبديل شده و تا حد امكان از مساحت حياط ها كاسته و به بنا افزوده شده است. در اين ميان تلاش براي رسيدن به كيفيت هاي فضايي يك خانه ويلايي كمرنگ شده و به نظر مي رسد دستيابي به بيشترين متراژ مفيد و يا نمايي جلب توجه كننده در اولويت سازندگان قرار گرفته است.
در طراحي خانه بزرگمهر سعي شده است با تمهيداتي در فرآيند طراحي خانه ويلايي، فضاهايي متنوع و برخوردار از نور و منظر مناسب و در عين حال داراي خلوص و يكپارچگي بصري كل واحد خلق شود. در اين ميان از طريق قرارگيري يك حياط كوچك شمالي، يك ويد مياني درون بنا، و بازنگري در طراحي حياط اصلي خانه جهت دستيابي به بيشترين ارتباط موثر درون و بيرون تلاش شده است.
حياط واقع در شمال خانه و در پس گشودگي هاي ايجاد شده در نماي شمالي، علاوه بر ايفاي نقش فيلتر و نيز اتصال بصري فضاهاي پيرامونش (عرصه ورودي و آشپزخانه در طبقه همكف، و اتاق ها در طبقات بالا) به ايجاد منظر سبز كنترل شده و دلخواه در مجاورت اين فضاها ياري مي دهد. گشودگي هاي نما نيز علاوه بر سبك سازي نماي خارجي، آفتاب جنوبي را به فضاي سبز پياده رو مجاور خانه مي رسانند.
در ادامه دستيابي به ارتباط بيشتر بيرون و درون، در ميانه ي بنا ويدي قرار داده شد تا علاوه بر ايجاد ارتباط بصري عمودي جهت انسجام بخشي به كل واحد مسكوني، نور را به ميانه ي بنا هدايت كند و بستري براي ايجاد منظر سبز داخلي و نگهداري گياهان فراهم كند.
نور بازتابي از تغييرات محيطي در بناست كه تاثير آن ايجاد تنوع در فضاهاي داخلي بدليل تغييرات، حركت و تغيير كنتراست نور و سايه در ساعات روز و در فصول مختلف است.
همچنين با توجه به اقليم شهر مشهد كه از اختلاف دماي قابل توجه روز و شب برخوردار بوده و در نتيجه جريان باد در اكثر ساعات و فصول وجود دارد، به تهويه ي طبيعي خانه ويلايي بزرگمهر نيز ياري مي دهد.
براي ديدن پروژه هاي معماري ايراني كه توسط معماران برجسته طراحي و اجرا شده اند، بخش پروژه هاي برجسته چيدانه را از دست ندهيد. براي ارتباط با معماران اين بناها مي توانيد پروفايل آن ها در اهالي فن چيدانه مراجعه كرده و اطلاعات تماس آن ها را ببينيد.
منبع مشخصات عمومي پروژه: وب سايت معماري معاصر ايراني
گردآوري و باز نويسي: ثمينا فراهاني|تحريريه چيدانه